Wintersokken – extra warme sokken voor koude tijden

Wintersokken voor dames,heren en kinderen. Het betreft hier voornamelijk sport sokken voor koude tijden. En bijvoorbeeld warme dikke sokken voor in regenlaarzen, waarmee die meer geschikt zijn voor de koude dagen.

Voor huis en slofsokken kijkt u bij de anti slip en de slofsokken.

In het menu links staan de overige sokken voor wintersport : ski sokken en snowboard sokken.

De Falke Active warm zijn special ontworpen voor actief gebruik in koude omstandigheden. Dus een goede balans tussen warmte en toch afvoer van diezelfde warmte bij inspanning

Wintersokken en toch koude voeten

Een lekker dik paar sokken aan en toch koude voeten? Dat kan een paar oorzaken hebben.

Je voeten bevat vrijwel geen spieren en zijn voor de warmte voorziening afhankelijk van het bloed uit de benen. Als je nu een paar te dikke sokken aandoet in je schoenen beknel je je voet, belemmer je daarmee de doorbloeding en krijg je koude voeten.

Een ander mechanisme dat optreedt bij kou is dat het lichaam de bloedvoorzieningen naar je voeten en handen beperkt, dit om de belangrijke organen te beschermen tegen afkoeling: je kunt beter een vinger kwijt zijn dan je lever. Wat hier helpt is afkoeling te voorkomen een aangezien er door je hoofd het meeste bloed gaat is het beter te investeren in een goede muts dan in nog dikkere sokken.

Een laatste punt van aandacht is vocht, niets koelt zo snel af als natte voeten. En of dat nu komt van binnen door zweet of van buiten door sneeuw en regen doet er weinig toe. Droog houden is een must.