Voetbalsokken

In verband met het gebruik van de scheenbeschermers zijn voetbalsokken vrijwel altijd kniekousen. Omdat het goed blijven zitten van de scheenbeschermer van groot belang is en de sokken daarbij een belangrijke rol spelen is bij voetbalkousen niet alleen de schoenmaat van belang maar ook de de omvang van te schacht. Is deze te ruim dan zakken de sokken alleen maar af.

Goede sokken gaan lang mee, maar voetbalkousen worden veel gewassen en dan gaan ze slobberen, tijd voor een set nieuwe. Het is dan altijd de afweging of je goedkope kiest omdat ze toch geen lang leven hebben of goede de als het goed is langer meegaan, een betere pasvorm hebben en ook op gebied van transparantie en demping beter presteren

Bij wedstrijden draag je doorgaans de sokken die horen bij jet tenue van je club. Tijdens trainingen en het potje voetbal op het grasveldje kun je natuurlijk dragen wat je wilt. Van vrijwel alle Nederlandse en de grote Europese clubs zijn de clubsokken online te krijgen in Nederland. Vaak ook nog eens zowel de uit als de thuis sokken.