ski sokken – goede maken je wintersport compleet

Heb je de laatste wintersport lekker op die goedkope sportsokken van de Aldi geskied? Dan heb je vast gemerkt dat dat niet alles is. Het glijd en glibbert, en dan in der schoen en niet op de piste. Het geeft onvoldoende bescherming als je stokken een keer tegen je schenen slaan en je zweet je een ongeluk.

Een van de belangrijkste eigenschappen van goede ski sokken is het droog houden van de voeten, daarmee blijven ze namelijk ook warm. Goede ademende eigenschappen en afvoerkanalen voor vocht maken dat mogelijk.

Daarnaast hebben goede sokken de nodige bescherming tegen stoten, voorkomen ze schuren van de ski schoenen, hebben geen drukpunten en zorgen voor goed contact tussen voet en de schoen voor een perfecte ski-ervaring.

Hoe dunner de sok hoe beter eigenlijk, bij dikke sokken loop een groter risico dat je voeten afgekneld worden gevolg: geen goed gevoel met de sneeuw en goede voeten. Yep, te dikke sokken kunnen juist leiden tot koude voeten.

Goedkope ski sokken

Goede sokken zijn niet goedkoop, je betaald zo 20-30 euro voor een setje. Maar ten opzichte van de complete prijs van je wintersportvakantie is het maar een relatief klein bedrag. De Decathlon heeft goedkope ski sokken van hun eigen merk(en) die een zeer acceptable kwaliteit hebben

Top merken ski sokken

X-socks maakt goede ski sokken voor uiteenlopende ski sporten, behalve voor het gewone afdalen onder andere ook voor langlaufen. Ze geven goede steun aan de voet en het onderbeen.

Falke is een genormeerd merk als het gaat om sport sokken en zo ook hun ski sokken. Ze hebben veel verschillende soorten met elk verschillende eigenschappen : SK1 (dik), SK2 (normaal), SK4 (dun,race) en de SK5 (dunner,race)

Smartwool maakt vrolijk gekleurde sokken van wol