De juiste fietssok kiezen en vinden

De fietssport kent veel varianten van lekker toeren tot extreme downhill, en zo er een grote keuze is aan geschikte fietsen zijn er ook veel soorten sokken en is de keuze uiteindelijk afhankelijk van de smaak en de voet van de fietser zelf. Waar de ene fietser zijn favoriete merk gevonden heeft maakt het de ander niet zoveel uit. In de collecties van de fietssokken van de merken zijn eigenlijk geen slechte sokken te vinden.

DeFeet dames fietssok

De anatomisch gevormde sokken van falke worden in reviews  vrijwel altijd zeer positief beoordeeld. Het merk heeft ook een duidelijk keuze aan varianten, maar ook sokken van x-socks, core wear en craft zijn prima.  Heb je een voorkeur voor natuurlijke materialen kies dan voor een paar sokken met een (deel) wol, meestal merino, zoals de sokken van icebreaker en smartwool. Behalve warm zijn wollen sokken namelijk ook prima geschikt om je voeten koel te houden door het goede ventilerende vermogen van wol.

Ben je op zoek naar goedkope maar toch prima sokken bekijk dan de sokken van  b’twin, het huismerk van de decathlon, eens.

Fietssok voor de winter

Waar de een simpel doorfiets met zijn zomersokken en als het te koud wordt een paar overschoenen neemt, of een setje geitewollensokken over de zomersok heen, heeft de ander weer een voorkeur voor een paar warmere sokken. Met let op : zorg dat je schoen niet te strak komt te zitten, als de dikkere sok de voet afknelt krijg je alleen maar koudere voeten. Goede wintersokken vindt je bijvoorbeeld bij gripgrab. Verder zijn de waterdichte sokken van sealskinz een vermelding waard. Want natte voeten zijn zeker koude voeten.